fredag den 28. august 2015

Au revoir til Bocuse, Carême, Ducasse, Escoffier ...

... for her kommer Albert Børgesens bearnaise, der hverken kræver vandbad eller hygiejnecertifikat. Ingen stress, nærmest ingen opvask - og saucen lader sig varme op igen uden at skille. *)

Til 4 personer
4 æggeblommer
250 g smør
2 spsk vand
esdragon-eddike

Bland æggeblommer, smør og vand i en gryde.
Lad smøret smelte over lav varme ved konstant omrøring.
Når smøret er smeltet, hæves varmen.
Bliv ved at røre, til saucen har den ønskede konsistens (ca. 5 minutter).
Smag til med esdragon-eddike.

Samme fremgangsmåde til hollandaise, blot udskiftes eddike med citronsaft.

Her er lidt inspiration til aspargessæsonen:

*) Det er ganske vist: Alt det gammeldags besvær med at smelte smøret og tilsætte det dråbevis til æggeblommerne i en bain-marie er helt overflødigt. Jeg aner ikke hvorfor, men det fungerer. Tak til Felicity Cloake.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar